Цветя от крепирана хартия 2 | Направи си сам!

Как да си направим цветя от крепирана хартия са една от най-търсените ни инструкции в групата „Направи си сам!“, затова решихме да добавим втори, по-кратък и бърз вариант на този урок. Всъщност, за този тип цветя дори не е нужна крепирана хартия. Красиви цветя ще получите от всякаква по-лека и не дотам еластична хартия (например тишу или опаковъчна хартия).

 

Стъпка по стъпка - Как да направим цветя от хартия 

 

 Само в няколко стъпки ще получите свежи декорации за своя дом!

  1. Подредете 5-10 листа хартия един върху друг и след това ги нагънете като ветрило през около 2-3 см. За да постигнете неповторими резултати, използвайте комбинация от различни цветове и видове хартия.
  2.  В средата на нагънатото снопче хартия завържете дебел конец или увийте тънка тел. Двата края на снопчето ще оформят двете половини на цветето.
  3. Под телта промушете тънка нишка, която по-късно ще послужи за закрепяне на цветето. Уверете се, че нишката е достатъчно дълга.
  4. За да заприлича хартиеното цвете на божур, с ножица отрежете ъгълчетата на нагънатото снопче хартия, така че те да придобият триъгълна, заострена форма.
  5. Внимателно започнете да разлиствате и разгъвате всеки лист, докато получите желания обем на цветето.
  6. Използвайте хартиеното цвете за акцент при опаковане на подаръци, за коледна украса или като красива декорация навсякъде в дома, офиса или витрината на магазина.